Exterieur

Hővédelem nyáron a ThermoShield Exterieur hőszigetelő festékkel

A nanotechnológián alapuló festék mikroszkopikus méretű belül üres – vákuum – kerámiagömböcskék millióiból áll, amelyek rendkívül hatékonyan verik vissza és oszlatják el a nap hősugarainak döntő többségét. A gömbhéjon történő ki- és belépéskor a hősugár megtörik, eredeti irányától elfordul, nem jut el az épület faláig. Ezért a nanofestékkel kezelt falak képtelenek a felmelegedésre, így tökéletesen ellátja a hővédelmet akár a homlokzaton, akár a tetőn.

Az Exterieur hőszigetelő festékben lévő különleges kötőanyag, melybe a kerámiagömböcskék ágyazódnak be, egy igencsak érdekes  funkcióval bír. A külső levegő páratartalmának egy részét reggelente magába szívja, és a nap energiájának hatására a kitáguló pólusokon elpárologtatja. Mivel a párolgás hőt von el a környezettől, így a hőszigetelő festék kiválóan hűti háza falait, tetőit, odabent a korábbi hőmérsékletnél akár 6-8 fokkal is hűvösebb lehet. Ez az igazi energiamegtakarítás.

Amikor a hőszigetelő festék felkerül az Ön házára, hátradőlhet és nyugodtan tervezheti, mire költi a kisebb villanyszámlából jelentkező megtakarítást.

 

Mit mutatnak a nanofestékről elvégzett összehasonlító mérések?

3 db mintakonténert készítettek 1,5 x 1,5 x1,5 m élhosszúsággal. A belső hőmérsékletet 24 órán keresztül mérték. A legmelegebb időben – 11 és 15 óra között – 35 C° külső hőmérsékletet is mértek. Egyik konténer szigetelés nélküli, a másik 10 cm tető és 7,5 cm falszigeteléssel rendelkezik, a harmadik 0,5 mm hőszigetelő festékkel lett ellátva. A lenti diagrammon látható, hogy a déli órákban a leghűvösebb a nanofestékkel bevont konténerben volt, tehát ez adja a legjobb hővédelmet. 35 C° külső hőmérséklet mellett sem melegedett fel 25 fok fölé a belső levegő!

A hőszigetelő festék segítséget nyújt a téli hidegben is

Télen a fűtésszámlák növelésében a legnagyobb probléma okozója a falak nedvességtartalma, amely külső csapadék, vagy a megfelelő szellőzés hiányából fakadó belső páravándorlás útján került a falba. A pára még a legjobb hőszigetelésen is képes kifogni.

Ön szívesen fűti az udvart? Ugyanis 4-5 % nedvesség akár 50%-kal növeli a fal hővezetési képességét. Ennek okán a fűtés hőenergiáját kivezeti a külső légtér felé, ami akkor is eltávozik, ha ott homlokzati szigetelés van, mert a hőszigetelés a hőáramot csak lassítani képes, de nem tudja megállítani azt.

 • A szigetelés ellenére nincs energimegtakarítás.
 • A belső térben kellemetlen hőviszonyok, hőhidak alakulnak ki, amitől penész képződhet.
 • A vízben lévő ásványi sók a vakolatban kikristályosodnak, ami a vakolat leválásához vezet.
 • A nedvesség a belső légtér felé indul, hatására penészesedés, és magas páratartalom alakulhat ki.

 

Falszárítás felsőfokon a ThermoShield kültéri hővédő bevonattal

A ThermoShield Exterieur hőszigetelő festék kötőanyaga félig áteresztő membránként funkcionál. Ez egy különleges feladat ellátására teszi képessé:  szárítja a falakat. A gyantapolimer a fal felől érkező vizet magába szívja, és ha a külső páratartalom lecsökken, „kilélegzi” a kültérbe. Ellenben a kívülről érkező nedvességet nem engedi be a falba. Ennek a hatásnak köszönhetően, mintegy kiszivattyúzza a vizet az Ön háza határoló szerkezeteiből, és kiszárítja a falakat. A kerámiagömbök által képzett nagy belső felület, valamint a gömbök között kialakuló mikrokapillárisok segítik a párolgást, a fal kiszáradását. A belül üres kerámiagömbök eltérítik, a felületen kiegyenlítik, és visszafordítják a belülről, vagy kívülről érkező meleget is.

A kerámiafesték eredményei önmagukért beszélnek:

 • A kiszáradt falak hővezető hatása optimalizálódik, így jóval kevesebb fűtési energiára lesz szüksége a kellemes belső hőmérséklet kialakításához.
 • A membránhatásnak köszönhetően, az ásványi sókat a külső felületre szállítja, ami segít sokáig megőrizni a vakolat épségét.
 • A falak lényegesen kevesebb párát dolgoznak vissza a belső térbe, így nehezebben alakul ki a penész (az igazi belső páraoptimalizáló-, és penészgátló hatást, a ThermoShield Vital nanofestékkel érheti el), otthona klímája kellemesebb lesz.
 • A kerámiagömbök visszasugározzák a belülről érkező hősugarakat, így lényeges energiamegtakarítás érhető el, amit a pénztárcája biztosan hálásan fogad majd.

Miért kellene hát remegő kézzel felbontania a fűtésszámlát tartalmazó borítékot, amikor a ThermoShield hőszigetelő festéket használva Ön is könnyedén megküzdhet ezekkel a problémákkal?

 

A hőszigetelő festék 7 hihetetlen tulajdonsága, ami Önnek csak a javára válik majd:

 1. UV védelem:

A nanofesték kerámiagömböcskéi visszaverik a nap sugarainak jelentős részét, így a homlokzatnak diffúz fénytörést adnak, amelynek hatására a színek tündökölnek. A megfelelő kötőanyagok hatására a homlokzat képe hosszú évekig változatlan marad.

 1. Színtartás:

A nanofesték különleges összetétele megakadályozza a gyors kifakulást. A Titanium Dioxid és Aluminum Tri-Hydrat pigmentek hihetetlen színtartósságot eredményeznek. A kiváló színtartósság lehetővé teszi, hogy a felület évek múltán is kijavítható, a javítás pedig alig észrevehető legyen.

 1. Öntisztulás:

A más festékekkel ellentétben a kerámia festék nem töltődik fel statikusan, a golyók sem képeznek tökéletesen sima felületet. Ezáltal a korom és más szennyeződések kevésbé rakódnak le a falakra. Az ennek ellenére fellépő lerakódások nem kötődnek kémiailag a nanofestékhez. Vízzel és tisztítószerrel könnyedén eltávolíthatóak – ennek nagy részét az esővíz megoldja – a felület mosható, dörzsálló.

 1. Vegyi ellenállóság:

A nanofestékben található kerámia gömböcskék és a csúcsminőségű kötőanyagok együttesen nagy ellenálló képességet, kölcsönöznek a felületnek. A homlokzatot a környezeti ártalmakkal szemben ellenállóvá teszi. Szmog, savak, sók, ózon, tengervíz alig károsítják a homlokzatot.

 1. Repedezés elleni védelem:

A kiváló minőségű alapanyagok a hőszigetelő festéknek nagy rugalmasságot biztosítanak. A rugalmasság és az ellenálló képesség együttesen csökkenti a repedések képződését, ami a nanofesték öregedési folyamatát hatékonyan lassítja. „A kerámiafesték 1mm-es tüskén repedésmentesen hajlítható” idézet az ÉME engedélyből

 1. Penész, és algásodás elleni védelem:

A hőszigetelő festék nedvességszabályozó hatása révén megakadályozhatja a homlokzat nem kívántos „bezöldülését“. Mohák, gombák, zuzmók és algák így nem találnak életfeltételeket.

 1. Vízállóság:

A ThermoShield Exterieur hatékonyan védi a homlokzatot a nedvességtől záporesőben, jégesőben és hóesésben. A kötőanyag membránhatásának eredményeképpen a kívülről érkező víz egyáltalán nem képes bejutni a falakba.

Ennek a hét különleges tulajdonságnak köszönhetően a nanofesték könnyedén megküzd az időjárás viszontagságaival, a hazánk éghajlatára jellemző nagy hőingadozással, és sokáig tartós, szép külsőt kölcsönöz otthonának, ezzel nyugtatva meg Önt, hogy valóban jól döntött.

Gondoljon csak bele! Vajon mennyi pénzt takarít meg Önnek a ThermoShield kerámiafesték, ha csak egyetlen felújítást is megspórol? És ha kettőt?

 

Idézet a ThermoShield hőszigetelő festék laboratóriumi vizsgálatai anyagából:

„A laborvizsgálatok célja az volt, hogy megállapítsák a ThermoShield kerámiafesték ellenálló képességét agresszív és extrém körülmények között, különösen vegyi és klímahatások mellett. A nagyon destruktív körülmények között végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a ThermoShield igen jó ellenálló képességgel rendelkezik még az agresszív vegyi hatásokkal szemben is. Esztétikailag is változatlanok maradnak.” Torun, Dr. Dorota Sobkowiak Grzegorz Zapaowski

 

A ThermoShield hőszigetelő festék az alábbi nyolc funkciót egyszerre képes ellátni:

 1. visszaveri a nap hősugarainak 85%-át
 2. szárítja a falakat
 3. ellenáll a vegyi anyagoknak
 4. képes az öntisztulásra
 5. nem teremt életfeltételeket a gombák, zuzmók, algák megtelepedéséhez
 6. a külső felületre szállítja a sókat
 7. távol tartja a nedvességet a falaktól
 8. a felülete tartósan új marad

A ThermoShield nanofesték visszatermeli a beruházás költségeit.

Az Exterieur kerámiafesték felhordása egyáltalán nem igényel semmilyen különleges szaktudást. Felhordása egyszerűen megoldható ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal.

Mi ad Önnek garanciát a hőszigetelő festék hatásainak működésére?

Kérem, tanulmányozza azokat a mérési jegyzőkönyveket, és beszámolókat, amiket Európában független szervezetek készítettek.

 

MENNYIBE KERÜL?

A segítségére szeretnék lenni, hogy megtudhassa, mennyiért juthat hozzá ehhez a nem mindennapi kerámiafestékhez, ezért elkészítettem Önnek egy árkalkulátort, amelyet az alábbi linkre kattintva érhet el.

Adatvédelmi nyilatkozatunk »

“ÁRKALKULÁTOR”

Figyelem! Csak úgy kaphat valóban helyes eredményt, ha kalkulátor kitöltésekor pontos adatokat ad meg. A festeni kívánt felület nagysága (m2) és anyagának megadására lesz szükség.