Gy.I.K

Magam szoktam festeni. Saját kezűleg el tudom-e végezni a festést (ecset, henger segítségével) vagy szakembert kell hívni?

A ThermoShield energiamegtakarító és páraszabályzó bevonatot akár Ön is felviheti A festeni kívánt felületekre. Ehhez a művelethez akár ecset, akár rövidebb szőrű henger használható. A bevonat sűrű, de maximum 5% vízzel hígítható. (lásd bővebben technikai adatlapok)

Hol tudom a kívánt színt kiválasztani?

A színt elsősorban a partnereinknél (partnereink listája a kapcsolat oldalon található) gyári színkártyáról, továbbá, festékboltokban, az alábbiakban megadott színskálákból választhatja ki: POLIFARBE, COLOUR HARMONY; COLOUR HARMONY DECO; CaparolColor Alpinacolor; SIKKENS; NCS, RAL-k7, színkártya szerinti színek.

A színezésről: Telephelyünkön a bevonat színezése a svájci CEAC cég színpasztáival történik. A színkód alapján megmondjuk a színezési költséget. Rendeléskor elegendő a kiválasztott szín kódját megmondani, és Ön színezve kapja meg a bevonatot. Számítógépes keverésnél a kapott árnyalat kismértékben eltérhet a színkártyától, a felhasznált és a program által ismert alap árnyalatkülönbsége miatt. Az árak a 85-1600 Ft/ liter árig terjedhetnek.

Hol tudom a kívánt színt kiválasztani?

A termék megvásárolható partnereinken keresztül, a Czinege és Fiai Kft-től futárszolgálattal, vagy annak telephelyén előzetes időpont-egyeztetés után. Partnereink megtalálhatók a kapcsolat oldalon.

A honlapról kapott automata árajánlatban szereplő négyzetméterre vonatkoztatott mennyiség 1x-ri vagy 2x-ri festésre ad lehetőséget?

Az ajánlatokban szereplő mennyiség mindig 2x-i festésre vonatkozik.

A fűtési költségek csökkentésének tekintetében melyik az előnyösebb a belső vagy a külső festés?

A külső festés hatékonyan szárítja a falat, és a határoló falakon keresztüli hőveszteséget is csökkenti. A belső festésnél azonnal visszareflektálja a hőt a falakról a szobába, a felületi hőmérsékletét megemeli 2-3 C-al, ami azonnal érezhető komfortnövekedést ad.

Mégis, ha választania kell – mert vagy az egyik, vagy a másik – akkor először a beltérit javaslom. Pl. társas házaknál, ahol nincs lehetőség egyedileg megoldani a külső szigetelést, nincs is más alternatíva.

Mi történik, ha a ThermoShield bevonatra más festékkel ráfestek?

Ha a ThemoShield bevonat felhordása után más festékkel mennek rá, elfedik a ThermoShield fizikai tulajdonságait, ezzel lerontják teljesítményét, tehát lehet, de nem érdemes.

Ha télen süt a nap, akkor a fényvisszaverődés miatt nem jut be a meleg, pedig kívánatos lenne?

Igen, és mégsem!

Igen, télen is visszaveri a napsugarak egy részét a bevonat. Viszont a nap alacsonyabban jár télen, más a beesési szög, így bizonyos hullámhosszúságú hősugarak bejutnak a falba, mely melegíti a falat. Ezt nevezzük szoláris nyereségnek, mely nyereség energia-megtakarítást jelent az épület tulajdonosának.

A nem membrán technológiát alkalmazó bevonatoknál előfordul, hogy télen nulla fok alatti levegőhőmérsékleten a fal felületi hőmérséklete a levegő hőmérséklete alá is csökken a kisugárzás miatt. A ThermoShield esetében ez sem fordulhat elő.
A bevonat hatásösszetevői igen összetettek, és amit az üreges kerámia gömböcskék tudnak (tökéletes forma) az egyedülálló.

Pontosan mi a különbség a beltéri és a kültéri bevonat között?

A két bevonatot eltérő körülmények között alkalmazzuk. Kültéren el kell viselni szélsőséges hőingadozásokat, a csapadék különböző formáit, vegyi anyagok – állati vizelet – városi szmog, stb. Beltéren nincsenek szélsőséges időjárási viszonyok, és pl. pincében UV fény nélkül is meg kell szilárdulni a bevonatnak. A két bevonat kötőanyagainak az összetételében és arányaiban van különbség, hogy az eltérő igényeknek jobban megfeleljenek

A vonatkozó leírásokban sehol sem láttam olyat, ahol konkrétan le lenne írva, hogy ezen bevonatot használva U=„X” hőátbocsátási tényezőjű hőszigetelő felületet kapunk, vagy legalább egy olyat, hogy az Exterieur felületkezelés megfelel X cm vastagságú EPS lemez szigetelő képességének… Erről szeretnék kicsit bővebb információhoz jutni!

A kérdés sokakban felmerül. A legfontosabb dolog, hogy az energia-megtakarítás nem egyenlő csupán a hőszigeteléssel. Ma mindenkinek az energia-megtakarítás szó hallatán egyből a hőszigetelés és annak alkalmazandó vastagsága jut eszébe. A bevonat jellemző vastagsága 0,3mm. Ilyen rétegben nem lehet – és értelmetlen is – λ értéket keresni, ami az egyik kiindulása az „U”-érték (falak hőátbocsátási tényezője) számolásának.

A ThermoShield bevonat energiát takarít meg, de nem hőszigeteléssel. Az energiamegtakarító képessége 11 (bonyolult eszközökkel mérhető) tulajdonságból ered. A 11 tényezőt 100%-nak véve a négy legfontosabb tényező a belső szétszórás 28,7%, a falkiszárítás 23,2%, a hőtartalom 9,3%, a szoláris nyereség 10,7%. Ezen elemeket viszont a hagyományos energetikai számítások nem veszik figyelembe, a használatos képletekbe nehezen illeszthetők, így ezekkel nem számolnak.

Amikor azonban referenciaméréseket végeznek, melynek keretében meghatározzák az épületek energiafelhasználását festés előtt és után, kiderül, hogy az energiamegtakarító képesség 5-6 cm EPS lemez szigetelő képességének felel meg. A ház üzemeltetőjét pedig az energia-megtakarítás mértéke, és nem annak fizikai megvalósulása érdekli leginkább.

Valamint a kívánt megtakarítás beruházási költsége mérvadó még. Azt hiszem könnyen belátható, hogy egy épületet kívülről korrekt kivitelezésben hőszigeteléssel ellátni többe kerül, mint átfesteni. Ezért választják egyre többen a hőszigetelés helyett a Ts. bevonatot.

Régi ház lévén „jófajta” 45-ös külső falról van szó. Sajnos a 2 szomszédos telek irányába néző főfal már csak 30-as. A régi kockaházhoz a későbbiekben készült egy bővítés, ami csak 25-ös fallal rendelkezik. Nem hiszem, hogy a 25-ös falon bármilyen „csak” felületi festés / kezelés segítene, itt komolyabb hőszigetelésre van szükség.

A 48-as falra további hőszigetelő lemezeket elhelyezését feleslegesnek tartom. A 30-as és a 25-ös falakra azonban indokolt hagyományos hőszigetelés elhelyezése is. Az egyre szigorodó előírások miatt itt a szigetelő-lemezvastagságot 12 és 15 cm körül javaslom. A téglafal jó páravezető képessége indokolja, hogy a szigetelőlemez is kimondottan páraáteresztő, lehetőleg ásványgyapot anyagú legyen. A páraáteresztő szigetelés és a Ts bevonat jól kiegészíti egymást, mert az épületből kijövő pártát a bevonat szinte kiszívja a szigetelésből, a külső csapadékot pedig, nem engedi a szigetelésbe. Így az hosszú ideig megtartja szigetelő képességét.
További előnye a Ts bevonatnak, hogy hőreflektáló képessége miatt nyáron nem engedi felmelegedni a szigetelés apró celláiba levő levegőt, együtt tehát hatékonyabban védenek a forróságban.

EPS lemezszigetelésre érdemes Ts bevonatot felhordani? Javítja még a hatást?

EPS lemezszigetelésre is érdemes Ts bevonatot felhordani, mert – főleg sötétebb színek alkalmazásánál – védi a lemezt a túlzott felmelegedéstől, idő előtt tönkremeneteltől. A Ts. bevonat fokozza a meglévő szigetelés hatékonyságát, növeli az energiamegtakarítást.

További előnye a Ts bevonatnak, hogy hőreflektáló képessége miatt nyáron nem engedi felmelegedni a szigetelés apró celláiba levő levegőt, együtt tehát hatékonyabban védenek a forróságban.

60-as vályog, vert falra lehet-e festeni bel- és kültérre?

A Thermoshield bevonatot a vályog falon is tudja alkalmazni.

Klinkerre és bit.lemezes laőstetölapostetöre is lehet használni?

Használhatja a Thermoshield bevonatot a dísztéglára is, mert megtapad rajta, de az esztétikus megjelenését a festék elfedi.
A Topshiel bevonatot lapostető védelmére is alkalmazhatja.

Azt szeretném megkérdezi,hogy a házunk a 70-es években készült. Külső szigetelés nélkül. Elég-e ezzel a festékkel kívül lefesteni. vagy kell rá nikecell is?

A kültéri Exterieur alkalmazásával a hőveszteség csökken, de a plussz szigeteléssel még jobb hőenergia megtakarítást érhet el.

Ha a csládi házunk É-D fekvésű elég-e? ha csak a D-i oldalon kenjük le a tetőt a ThermiShield bevonattal?

Javít a korábbi állapoton ha az egyik oldalát kezeli Topshield bevonattal az épületnek, de a megfelelő hatást a teljes tetőszerkezet bevonásával érhet el.

Hol találok árakat?

Elérhetőségeinken keresztül tud tájékozódni az árakról.( E-mail, Telefon,)
Ha pontos adatokat szolgáltat ( befesteni kívánt felület mérete ) készítünk egy aktuális árajánlatot.

Tisztelt Uram! Ez a munkálat helyettesiti a hungarocelles szigetelést vagy valami más célt szolgál? A második kérdésem, hogy házam repedéseire is használhatom-e ugyanis agyagra épült a házam és mozog. Megerősitettem szakember segitségével de ahol már van repedés ott ujra elrped, Ezért nem használtuk eddig a hagyományos külső hungarocelles szigetelést. Tisztelettel és köszönettel várom válaszát Végh István

A Thermoshield bevonat alkalmazásával a cél a hőmegtakarítás a szárazabb, egyenletes hőelosztású felületek révén, tartós felületvédelem, színtartósság.

Kőporos külső vakolatot, hogy kell kezelni? /A falazat házi készítésű 30-as blokkból készült.

Először a fal lemosása szükséges, az esetledes hibák kijavítása a felületen, majd a festés.
Különleges eljárást nem igényel ez a bevonat. Használatat megegyezik más vízbázisú festékek kezelésével.

Nikecellel szigetelt B30-as téglaépület ill földház falát szeretném festeni, elérem a kívánt hatást ezeknél a falaknál?

A Thermoshield bevonat használatával tudja csökkenteni a hőveszteséget,és a korábbinál jobb hőenergia megtakarítást érhet el.

Ha a falam kívülről már kapott egy nikecell réteget, és egy nemesvakolatot, és belülről Thermosield-el festenék, hogyan tudna a fal párologtatni?

A belülről alkalmazott bevonat nem a falon keresztül fejti ki hatását, hanem a fal felületén.
A festékben lévő kerámia gömbök a helyiségben a felesleges párát magukba gyűjtik, amit a szellőztetés alkalmával elpárologtatnak.Ezáltal a fal felületén a hőmérséklet egyenletesen megemelkedik,melegebb helyiséget kapunk.

Családi házam Északi felén CK borítás van, alatta 4cm vastagságú izolt üveggyapot. A CK lapot már többször kelletem festeni. most a szürke festéken mohásodás látszik.

A Thermoshield bevonat alkalmazásával megakadályozhatja a mohásodást, de előtte fontos, hogy letísztítsa a kezelendő felületet ( lemosás ), alapozás, festés.

Salétromos falakat kivül vagy belül érdemes lefesteni Ts-sel?

A legjobb hatást a Thermoshield bevonattal akkor tudja elérni, ha kivülről és belülről is használja ezt a terméket, amikor is a fal a legszárazabb állapotában van.

Amikor már vagy még nincs fűtés tavasszal és ősszel, de az idő hűvös, bizony jól jön a napfény melegítő hatása. A ThermoShield e meleg bejutását is megakadályozza?

Téli időszakban a nap sugarának beesési szöge más, mint a nyári hónapokban, így a téli napsugarakat a bevonat nem veri vissza.

Milyen glett anyagot érdemes használni?

Ha lehet, a glett anyag cement alapú legyen, ne gipszes.

Mély alapozó szükséges-e?

A Fix Plus alapozót ajánlom a temékeink köréből, amely kültéren minden esetben szükséges.

Mivel lehet szinezni a festéket?

Ezt a bevonatot vízbázisú színező pasztával színezheti, de telephelyünkön mi is vállaljuk a színre keverést.

A Fix Plus alapozót minden esetben használni kell?Ha igen,mennyi a száradási ideje?

A Fix Plus alapozó használata kültéren minden esetben ajánlott.
Beltéren csiszolás és glettelés után javasolt, ne a nyers felületre kerüljön a bevonat.
Az alapozó száradási ideje kb: 6 óra.

Amennyiben saját kivitelezésben szeretném a belső felületre felvinni a kívánt anyagot, mivel lehetséges. Ez olyan anyag mint ha glettelnék ? Köszönettel Kecskemétiné

A Thermoshield bevonat használata megegyezik egy vízbázisú festék használatával.
Egyszerű ecsettel, rövid szőrű hengerrel, szórópisztollyal is felhordható.
A szórópisztoly azonban membrános vagy dugattyús legyen, hogy a bevonatot légmentesen juttassa a kívánt a felületre.

Hogyan lehetséges, hogy a kültéri felületről egyrészt lepereg a víz, másrészt a falban lévő nedvesség elpárolog róla?

A Thermoshield bevonat egy speciális kötőanyaggal rendelkezik, amelyben kerámia gömbök találhatók, ezek teszik lehetővé, hogy szárazabb felületet kapjunk. A nedvességet nem engedik beszivárogni a falba, beltéren a felesleges párát pedig magába szívja,amit a szellőztetés során elpárologtat.

Ha csak a külsőt használjuk, várható-e fűtési energiamegtakarítás?

Részben várható, hiszen csökkenti a falsíki hőveszteséget, a házak külső felületén a víz beszívárgását nem engedi a falba a bevonat, ezáltal szárazabbak lesznek a falak, a hőmérséklet az épületben megemelkedik. Azonban a beltéri Interieur a falak felületi hőmérsékletét azonnal megemeli szétoszlatva a hőenergiát a bevont felületen és rögtön érezhetjük jótékony hatását.

környékünkön nem találtam olyan festőt aki ismerné ezt az anyagot hogyan bízhatok benne?

Több, mint 10 éve foglalkozunk ezzel a termékkel, amely szakértői iroda által készített tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Aktuális árlistához hogyan juthatuk?

Az elérhetőségeinken keresztül ( telefon, e-mail ) tudjuk tájékoztatni az aktuális árakról.

hanyszor kell festeni a falat a temekkel?

Mindig 2 rétegben kell alkalmazni a bevonatot az anyagszükségletet is a 2 réteghez szükséges mennyiségben állapítjuk meg.

Budapesten lakom. A közelben hol találom képviseletüket, partnerüket?

Képviseletünk a XIII. ker. Vág utca 5. sz. alatt található. Lotz Kft 06-30/328-4187 .

Kültéren milyen felületi bevonatra lehet felhordani a festéket?

Akár panel, kőpor, vakolt, festett, vályog, ytong felületre alkalmazhatja a bevonatot.

A szín kiválasztása hogyan történik ha interneten rendelem meg?

A nagyobb festék üzletekben található színskála segítségével tudja megadni a számát a kiválasztott színnek.
A színkártyák típusa, amely megfelelő: COLOUR, HARMONY, NCS TRILAK, CAPAROL, RAL.

Mennyi a szállítási költség? Szeged környékén lakom?

A szállítási költség 1800 Ft + Áfa országosan.