History

Mi az a 7 hihetetlen tulajdonság, ami a ThermoShield History hőszigetelő festéket a muzeális épületek legideálisabb felújítási anyagává teszi?

A muzeális-, és műemlék jellegű épületeket szigorú rendeletek védik.  A felújításkor a legnagyobb problémát általában a falak vizesedése, és a vakolatban kicsapódó sók jelentik, de itt olvashatja a megoldást!

 lényeges az is, hogy a műemlékvédelmi hivatal csak nagyon ritka esetekben engedélyezi az épületek hőszigetelését, így azok rendkívüli módon ki vannak téve a hőmérsékletingadozás minden káros hatásának.

A falak talajfelöli, vagy külső nedvesedése óriási károkat okoz, és a hatás rendkívül sokrétű. A víz akár 50%-kal javíthatja a fal hővezetési képességét, a fűtés hőenergiáját a nedvesség kivezeti a külső légtér felé. A nedvesedés hatására elindul a sókiválás, a gombásodás, a falak salétromossá válnak, a vakolat lehullik. Összefoglalva az eredmény elkeserítő.  

Mi okozza a legtöbb gondot egy muzeális homlokzatú épületnél?

 1. a fűtési energiaköltségek az egekbe rúgnak
 2. a belső térben kellemetlen hőviszonyok alakulnak ki
 3. a talajvízből bekerülő ásványi sók a vakolaton belül kristályosodnak ki, ami a vakolat leválásához vezet
 4. a nedvesség a belső légtér felé indul, hatására penészesedés, és magas páratartalom alakulhat ki
 5. a külső homlokzat elszíneződik, megfakul

És végül ezek a gyönyörű épületek szomorú látványt nyújtanak. A műemlék jellegű lakóházakban élőknek magas fűtésszámlákkal, párás, dohos levegővel, penészes falakkal, kellemetlen belső klímával kell együtt élniük. Az ilyen épületek üzemeltetői, fenntartói pedig állandó felújítási problémákkal, elszomorító látvánnyal, gyakori panaszokkal, szembesülnek.  

Ön is egy muzeális épület karbantartásával küzd? Milyen érzés lenne, ha végre találna egy olyan eljárást, amely akár egy csapásra megoldaná a gondjait? A homlokzat végre igazi szépségét mutatná, és sokáig meg is őrizné azt, és Ön végre büszkén mondhatná, „Igen, ezt az épületet rám bízták”. Mindezt egyetlen egyszerű megoldással elérheti.  

A ThermoShield History lélegző homlokzati hőszigetelő festéket a műemlék jellegű épületek felújításához fejlesztették ki.

 

“TANULMÁNYRA FELIRATKOZÓ ŰRLAP”

 

Falszárítás felsőfokon, amire kevés homlokzati hőszigetelő festék képes!

Szívesen megszabadulna a vizes falak látványától? Már a pokolba kívánja az állandó küzdelmet a homlokzat rendben tartásával? A Thermoshield History kerámia szigetelés olyan funkciókkal siet a segítségére, amelyek még a sokat tapasztalat karbantartókat is meglepheti.  

A NASA* által kifejlesztett, professzionális ThermoShield History lélegző homlokzati hőszigetelő festék kötőanyaga féligáteresztő membránként funkcionál, vagyis szárítja a falakat. (*NASA a festék különleges hatását biztosító adalék kifejlesztésében játszott közvetlen szerepet )

Ez a gyantapolimer a fal belseje felől érkező vizet magába szívja, és  „kilélegzi” a kültérbe. Ellenben a kívülről érkező nedvességet nem engedi be a falba. Ennek a hatásnak köszönhetően, mintegy kiszivattyúzza a vizet az épület határoló szerkezeteiből, így szárítja ki azokat. A kerámiagömbök által képzett nagy felület, valamint a gömbök között kialakuló mikrokapillárisok segíti a párolgást, falkiszárítást.

 

A hőszigetelő festék használatának eredményei önmagukért beszélnek:

 1. a kiszáradt falak hővezető hatása optimalizálódik, így jóval kevesebb fűtési energiára lesz szükség a kellemes belső hőmérséklet kialakításához
 2. a membránhatásnak köszönhetően, az ásványi sókat a külső felületre szállítja, ami segít sokáig megőrizni a vakolat épségét
 3. a falak lényegesen kevesebb párát dolgoznak vissza a belső térbe, így nehezebben alakul ki a penész, és az épület klímája is kellemesebb lesz (az igazi páraoptimalizáló-, és penészgátló hatást, a Thermo Vital belső falbevonattal érheti el)
 4. a homlokzatra felhordott kerámiagömbök visszasugározzák a belülről érkező hősugarakat, ez energiamegtakarításhoz vezet, amit a bent élők pénztárcája is biztosan hálásan fogad majd

De mit mond erről a kerámiafestékről a vizsgálóintézet?

Az összehasonlító vizsgálat – a Lengyel Muzeális Épületeket vizsgáló állami, tudományos laboratóriumban – a ThermoShield HISTORY, és más gyártók szilikát és szilikon alapú homlokzati hőszigetelő bevonatai között történt.

„A Berlinben gyártott ThermoShield History homlokzati hőszigetelő festéket muzeális épületek festésére javasolják. A legfontosabb elvárások elemzéséhez pontos előírások szerinti labor-vizsgálatokat végeztek. A bevonat tulajdonágainak összehasonlításához párhuzamos vizsgálatot végeztek egyéb gyártók szilikát és szilikon bevonataival.  

A ThermoShield kerámiafesték kitűnt magas ellenálló képességével víz, savak, és lúgos környezetben, valamint vízoldható sókiválás tűrésben. A megnevezett hatások nem csökkentették a víztaszító, és a felületi tapadó képességet. Az összehasonlító bevonatok savas környezetben kisebb ellenálló képességet mutattak, vagyis kifakulás és leválás volt megfigyelhető. Ezek a sókristályosodással szemben sem voltak igazán ellenállók.   

A fenti vizsgálatnak nem képezte tárgyát az épületek hővédelme. A ThermoShield homlokzati hőszigetelő festék azonban képes – a benne található 50% üveg-kerámia golyó töltet miatt – a homlokzatok túlzott felmelegedését, és téli kihűlését jelentősen csökkenteni.”  

Idézet a ThermoShield, és más gyártók szilikon és a szilikát homlokzati bevonatainak összehasonlító laboratóriumi vizsgálatai anyagából:  

Torun (Lengeyelország), Dr. Dorota Sobkowiak Grzegorz Zaparowski

 

Adatvédelmi nyilatkozatunk »

 

A ThermoShield hőszigetelő festék 7 hihetetlen tulajdonsága, ami Önnek is csak a javára válik majd:

 1. UV védelem:

A kerámiafesték kerámiagömböcskéi visszaverik a nap sugarainak jelentős részét, így a homlokzatnak diffúz fénytörést adnak, amelynek hatására a színek tündökölnek. A kötőanyagok hatására a homlokzat képe hosszú évekig változatlan marad.

 1. Színtartás:

A hőszigetelő festék különleges összetétele megakadályozza a gyors kifakulást. A Titanium Dioxid és Aluminum Tri-Hydrat pigmentek hihetetlen színtartósságot eredményeznek. A kiváló színtartósság lehetővé teszi, hogy a felület évek múltán is kijavítható, a javítás pedig alig észrevehető legyen.

 1. Öntisztulás:

A más bevonatokkal ellentétben a ThermoShield kerámiafesték felülete nem töltődik fel statikusan, a golyók sem képeznek tökéletesen sima felületet. Ezáltal a korom és más szennyeződések kevésbé rakódnak le a falakra. Vízzel és tisztítószerrel könnyedén eltávolíthatóak, ennek nagy részét az esővíz megoldja.

 1. Vegyi ellenállóság:

A hőszigetelő festékben található kerámia gömböcskék és a csúcsminőségű kötőanyagok együttesen nagy ellenálló képességet, valamint jó dörzsállóságot kölcsönöznek a felületnek. A homlokzatot a környezeti ártalmakkal szemben ellenállóvá teszi. Szmog, savak, sók, ózon, tengervíz alig károsítják a homlokzatot.

 1. Repedezés elleni védelem:

A kiváló minőségű alapanyagok a kerámifestéknek nagy rugalmasságot biztosítanak. A rugalmasság és az ellenálló képesség együttesen csökkenti a repedések képződését, ami a hőszigetelő festék öregedési folyamatát hatékonyan lassítja. „A kerámiafesték 1mm-es tüskén repedésmentesen hajlítható” . idézet az ÉME engedélyből

 1. Penészgomba, és algásodás elleni védelem:

A hőszigetelő festék nedvességszabályozó hatása révén megakadályozhatja a homlokzat nemkívánatos „bezöldülését“. Mohák, gombák, és algák így kevéssé találnak életfeltételeket

 1. Vízállóság:

A History hőszigetelő festék hatékonyan védi a homlokzatot a nedvességtől esőben, és hóesésben. A kötőanyag membránhatásának eredményeképpen a kívülről érkező víz egyáltalán nem képes bejutni a falakba. A History kerámiafesték nagy – rendezetlen – belső felületének és a golyók között kialakuló mikrokapillárisoknak köszönhetően, segíti a nedvesség kapilláris elszállítását a falból.

A fenti hét különleges tulajdonságának köszönhetően az History hőszigetelő festék könnyedén megküzd az időjárás viszontagságaival, a hazánk éghajlatára jellemző nagy hőingadozással, és sokáig tartós, szép külsőt kölcsönöz.

 

Miért bajlódna a különböző bonyolult technológiákkal, amelyek mind nagy szakértelmet kívánnak meg? Vajon hányféle terméket kellene alaposan megismernie, és beszereznie, ha azt a fenti 7 hatást szeretné elérni, amit a History kerámiafesték egymaga képes ellátni?

Vajon mennyi pénzt takarít meg Önnek a ThermoShield, ha csak egyetlen felújítást is megspórol? És ha kettőt?

Bővebb funkció-magyarázatokra kíváncsi? Katt ide!  

A ThermoShield hőszigetelő festék alkalmazása meglepően hosszú szüneteket biztosít két felújítás között. A felújítási ciklusok ideje kitolódik, ezzel nyugtatva meg Önt, hogy valóban jól döntött.  

 

Nem is gondolná, de a ThermoShield History hőszigetelő festék az alábbi számtalan funkciót, egyszerre képes ellátni.

 1. visszaveri a nap hősugarainak 85%-át, így azok nem melegítik fel a falakat, és nem fakítják a színezést.
 2. a forró nyári időben, a reflektív hatás, és a párologtatás által okozott felületi hűtés eredményeképpen jelentősen hűvösebbek belül az épületek
 3. a kötőanyag membránhatása a falak kiszáradását eredményezi
 4. ellenáll a vegyi anyagoknak
 5. képes az öntisztulásra
 6. nem termet életfeltételeket a gombák, algák megtelepedéséhez
 7. visszatartja a belülről érkező hőenergiát
 8. a külső felületre szállítja a sókat
 9. távol tartja a nedvességet a falaktól
 10. a kerámiafesték felülete sok évig szinte új marad

A ThermoShield hőszigetelő festék visszatermeli a felújítás költségeit.

 

Referenciaképek a festés után évente.

“Mindez nagyon szép, de biztosan bonyolult előkészítést, és komoly szaktudást igényel a kerámia hőszigetelő festék használata”

A History kerámiafestéket úgy kell alkalmazni, mint más hagyományos homlokzati festéket. Felhordása egyszerűen megoldható ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal (airless). Speciális rétegre vagy előkészítésre nincs szükség. A technikai adatlap.

Válassza Ön is a muzeális épületek számára készült hőszigetelő és homlokzatvédő festéket! 

 

Rendben, érdekel. Mennyibe kerül?

A segítségére szeretnék lenni, hogy megtudhassa mennyiért juthat hozzá ehhez a nem mindennapi bevonathoz. Az alábbi űrlapot kitöltve kérjen ajánlatot a homlokzatméret megadásával, vagy a kapcsolati oldalon feltüntetett telefonszámon vagy email címen keressen minket.